Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
Polgármesteri beszámoló
2018. október 20.

A Nagyhalászban megvalósuló fejlesztésekről

Kedves Városlakók!

Nagyhalász 1993. december 01.-én városi címet kapott. Ennek az eseménynek 25 éve. Az elmúlt időszakban beadott és nyert pályázatainknak a megvalósítása elkezdődött, melyek befejezése után a városi rang érzése még erősebb lesz az itt lakókban és az átutazókban egyaránt.

Az említett pályázataink:

A Települési Operatív Programban nyert pályázataink közül a Csapadékvíz felújítás az Arany J. utcán, illetve a Vasvári Pál utcai óvoda felújítása már befejeződött. A Mihály- napi vásáron ünnepélyes keretek között hivatalosan is átadtuk az épületet az ovisok részére. Korszerű fűtési rendszer, felújított és új vizesblokk, teljes festés, a mai energetikai követelményeknek megfelelő szigetelési rendszer, új bútorok, valamint a 90-es évekbeli udvari játékok helyett teljesen új játszóudvar várja a gyerekeket.

A mögöttünk álló hosszadalmas előkészületi munkák után elkezdődött a kivitelezés időszaka. Közbeszerzés után elindult a József Attila utcán kerékpár sáv kialakítása. Először is türelmet kérnék az erre közlekedőktől, hisz november végéig akadályoztatva lehet közlekedni az Ibrányi és a József Attila utcákon. Az útszélesítés elkezdésénél kiderült, a vízbekötések rossz állapotban vannak, ezért önkormányzatunk önerőből a szélesítés előtt kicserélteti a közel 40 vízbekötést az érintett két utcán. Jelenleg a Nyírségvíz szakemberei dolgoznak az ivóvíz rekonstrukción. A beruházás kapcsán ki kellett vágni a József A. utcán a fasort, de a munkálatok befejezése után pótoljuk a fákat.

Hosszú várakozás után megkezdődtek a körforgalom kialakításának munkálatai. A kivitelezést konzorciumban több céggel a KE-VIZ 21 ZRT nyerte. A 2018-as évben a nagyhalászi és az ibrányi körforgalom közötti 3821-es útfelújítást szeretnék befejezni. A körforgalom kialakítását ez évben még az ivóvíz gerinc kiváltásával kezdenék, majd a 2019-es évben folytatják a munkálatokat. Itt is kérnénk az ott közlekedőktől megértést, toleranciát a forgalmi akadályok miatt, higgyék el megéri.

 2018.10.16-án megtörtént a Nagyhalász-Tiszarád összekötő külterületi útszakasz munkaterület átadása. A kivitelező Rétköz-Ép KFT (Tiszatelek), mely a mai nappal felvonul és elkezdi a munkálatokat. A felújítás előre láthatóan 4 hetet vesz igénybe, ebben az időszakban várható teljes, vagy félpályás útlezárás. Az itt közlekedőktől kérnénk megértő, óvatos közlekedést ezen a szakaszon.

Ez a cikk képekkel illusztrálva a következő oldalon is megtalálható: https://orosz-karoly.blog.hu/

© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by